Skocz do zawartości

Witamy Cię na Forum-Sportu.pl!

Dołącz do Nas by uzyskać dostęp do Wszystkich funkcji Naszego forum. Dzięki temu będziesz mógł pisać posty, pytać Naszych specjalistów i brać udział w Naszych konkursach. Proces rejestracji trwa chwilę i jest całkowicie darmowy! ( rejestracja ) Jeśli posiadasz już konto na Facebooku, możesz się zalogować bez rejestracji ( logowanie przez Facebook)
Zdjęcie

Ćwiczenia w domu

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
11 odpowiedzi w tym temacie

#1 Arek_L

Arek_L

Świeżak

• Użytkownicy
  • Pip
  • 11 postów
  • MiastoWarszawa

Napisano 06 kwietnia 2015 - 18:46

Jakie macie sposoby, aby zmusić się do regularnych ćwiczen w domu?
  • 0
Erni

Doradca Forum Sportu

Doradca Forum Sportu
  • Ekspert
W większości przypadków polecamy:
URX BOMBSHELL 270G OXYMAX XT 60 KAPS. ALPHAMAX 120 KAPS.
169 PLN 149 PLN 165 PLN
sprawdź pozostałe odżywki na Muscle-Zone.pl

#2 Damian24

Damian24

Świeżak

• Użytkownicy
  • Pip
  • 6 postów
  • MiastoWarszawa

Napisano 16 czerwca 2015 - 12:33

Jakie macie sposoby, aby zmusić się do regularnych ćwiczen w domu?

Ja mogę wam coś doradzić coś od siebie. To świetny sposób na oszczędzenie kilku stówek, na treningi w domowym zaciszu.

1 Jak zrobić worek bułgarski (przyrząd do ćwiczeń)

2 Tani i dobry worek treningowy!

• 0

#3 shoko93

shoko93

Świeżak

• Użytkownicy
  • Pip
  • 5 postów

Napisano 01 lipca 2015 - 22:05

Doskonale ciebie rozumiem, mam ten sam problem. Dla mnie największa motywacją do treningów jest kasa wydana na karnet ;)
  • 0
Niepewność jest jak sól. Żadna potrawa bez niej nie nadaje się do zjedzenia, ale wyobraźmy sobie, że mielibyśmy się żywić wyłącznie solą…

#4 Torpedax

Torpedax

Obyty Użytkownik

• Użytkownicy
  • PipPipPip
  • 405 postów
  • MiastoWarszawa

Napisano 10 lipca 2015 - 08:38

Ja w domu zrobiłem sobie siłownię. Nic wielkiego, bo jedynie ławeczka, sztangietki + kilka obciążeń, drabinka.
Mam też zamiar kupić dużą sztangę oraz ekspandery. Pomalutku, a będzie dało się trenować w domu :)
  • 0

#5 tomalski

tomalski

Świeżak

• Użytkownicy
  • Pip
  • 3 postów

Napisano 06 sierpnia 2015 - 12:24

fajna sprawa z tymi filmikami z YT :) aż chyba sam porobię sobie takie, w końcu nie trzeba do tego dużej ilości kasy + kupić drążek i można ćwiczyc :)
  • 0

#6 ExclusivSport

ExclusivSport

Świeżak

• Użytkownicy
  • Pip
  • 5 postów

Napisano 06 sierpnia 2015 - 12:41

Tutaj moim zdaniem liczy się przede wszystkim silna wola nad którą cały czas trzeba pracowac,plus dodatkowa motywacja i wytrwałe dażenei do celu. Samemu trenuje się o wiele ciężej ,natomiast potem mamy tym większą satysfakcję.
  • 0

#7 claudia.mc

claudia.mc

Świeżak

• Użytkownicy
  • Pip
  • 3 postów

Napisano 07 sierpnia 2015 - 12:20

Ćwiczenie w domowych warunkach jest spoko. Nikt nie patrzy na Ciebie a Ty wykonujesz tyle powtórzeń ile chcesz i nie musisz przejmować się, że zajmujesz maszynę. Motywować się można czytając fachową literaturę i wytrwale ćwiczyć w oczekiwaniu na efekty i porządaną sylwetkę. Mozna również skorzystać z porady specjalisty albo pójśc do psychologa sportu po poradę.
  • 0

#8 Torpedax

Torpedax

Obyty Użytkownik

• Użytkownicy
  • PipPipPip
  • 405 postów
  • MiastoWarszawa

Napisano 10 sierpnia 2015 - 08:16

Doszedłem do wniosku, że w domu najgorsze jest to, że ciągle nas coś rozprasza.
Ja mam tak, że nie mogę się zmusić do ćwiczeń, bo zawsze jest coś ważniejszego.
  • 0

#9 kio

kio

Świeżak

• Użytkownicy
  • Pip
  • 7 postów

Napisano 22 grudnia 2016 - 09:37

Jest wiele urządzeń takich jak https://sklep.sports...oria-treningowe, które pozwalają wyćwiczyć różne partie mięśni. Jeśli więc szukacie takich akcesoriów treningowych, to możecie zapoznać się z ofertą tego sklepu. Ja lubię również w domu rowerek stacjonarny, który zawsze jest świetnym treningiem cardio. 

• 0

#10 Torpedax

Torpedax

Obyty Użytkownik

• Użytkownicy
  • PipPipPip
  • 405 postów
  • MiastoWarszawa

Napisano 09 stycznia 2017 - 09:34

Ale w domu trzeba mieć jednak trochę miejsca na taki sprzęt. Bez jakiegoś pomieszczenia o odpowiedniej wielkości może być całkiem trudno zorganizować coś sensownego.

• 0

#11 strr

strr

Początkujący Forumowicz

• Użytkownicy
  • PipPip
  • 155 postów

Napisano 21 lutego 2019 - 11:52

Polecam skomponowac sobie podstawowy sprzęt do domowej siłowni. Na początku warto jest kupić sobie

skakankę

piłke oraz matę

ciężarki

ekspandery

oraz oczywiście z tych trochę droższych sprzętów ławkę do brzuszków

Tutaj jest to świetnie opisane: https://www.spalacze...omowej-silowni/

Ćwiczenie brzuszków na takiej ławce daje o wiele lepsze efekty niż bez niej. Na ławeczce wykonamy różne konfiguracje ćwiczenia, a jeśli będzie miała regulację poćwiczymy także inne partie mięśni. Gimnastyka na ławeczce jest o tyle wskazana, że zapewnia nam inne ułożenie niż na podłodze, kręgosłup nie jest tak obciążony, a do tego miękka podstawa jest gwarancją komfortu w czasie długiego treningu.

• 0

#12 aligru

aligru

Świeżak

• Użytkownicy
  • Pip
  • 29 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 03 lipca 2019 - 15:27

Nie trzeba mieć aż takiej przestrzeni. Wiadomo, w kawalerce ciężko o własną siłownię, ale spokojnie nawet w dwupokojowym mieszkaniu idzie sobie taki kącik ogarnąć. Tu warto zobaczyć, co można wykorzystać: https://www.womenshe...a-w-domu,5713,1 co prawda ćwiczenia niby dla Pań, ale i początkujący panowie powinni tu coś dla siebie znaleźć. 

• 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych

Właściciele oraz administratorzy Forum-Sportu.pl - nie ponoszą odpowiedzialności za treści publikowane na portalu przez użytkowników.