Skocz do zawartości

Witamy Cię na Forum-Sportu.pl!

Dołącz do Nas by uzyskać dostęp do Wszystkich funkcji Naszego forum. Dzięki temu będziesz mógł pisać posty, pytać Naszych specjalistów i brać udział w Naszych konkursach. Proces rejestracji trwa chwilę i jest całkowicie darmowy! ( rejestracja ) Jeśli posiadasz już konto na Facebooku, możesz się zalogować bez rejestracji ( logowanie przez Facebook)

Kurczak w sosie pesto z makaronem


  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
3 odpowiedzi w tym temacie

#1 Gość_mrstrinki_*

Gość_mrstrinki_*
  • Gość

Napisano 30 grudzień 2011 - 14:42

Piersi z kurczaka i papryke kroimy w paski, cebule w talarki. Piersi solimy i pieprzymy , układamy w naczyniu żaroodpornym natartym oliwą z oliwek, następnie dodajemy paprykę oraz cebulę i pieczemy przez ok. 25 min w temperaturze 220 stopni. Po upieczeniu wyjmujemy całość i zalewamy pesto, następnie dokładnie mieszamy, dodajemy całość do makaronu i mamy pyszny zdrowy posiłek.

Składniki:

- ok. 300g piersi z kurczaka
- 3 papryki (czerwona, zielona, żółta)
- 2duże czerwone cebule
- słoiczek zielonego pesto na bazie oliwy z oliwek
- 2 łyżki oliwy z oliwek
- 150 g makaronu razowego
- pieprz, sól (sól można zastąpić ziołami)

Smacznego!

Dołączona grafika

Użytkownik mrstrinki edytował ten post 30 grudzień 2011 - 14:43

  • 0

Doradca Forum Sportu

Doradca Forum Sportu
  • Ekspert
W większości przypadków polecamy:
URX BOMBSHELL 270G OXYMAX XT 60 KAPS. ALPHAMAX 120 KAPS.
169 PLN 149 PLN 165 PLN
sprawdź pozostałe odżywki na Muscle-Zone.pl

#2 KAROL

KAROL

    Świeżak

  • Moderator
  • 27 postów
  • MiastoPoznań
  • Waga w [kg]:74
  • Wzrost w [cm]:168

Napisano 19 styczeń 2012 - 14:58

Spoko opcja, ale jednak zrobiłbym własne Pesto. Te ze słoików mają full ulepszaczy i konserwantów, poza tym wcale nie są smaczne. Sam czasem robię pesto bazyliowe, szpinakowe czasem pietruszkowe i są rewelacyjne.
  • 0

:: Żywność zdrowa :: www.fitness-food.pl :: Żywność ekologiczna ::

:: Blog Kulinarny :: Dietetyczne Przepisy ::

:: www.facebook.com/fitnessfood :: www.youtube.com/fitnessfoodpl ::


#3 Radco

Radco

    Świeżak

  • Użytkownicy
  • Pip
  • 5 postów

Napisano 13 sierpień 2016 - 23:22

wiadomo, lepiej wszystko samemu od podstaw zrobić :) te gotowe ze słoików czasamai dziwnie smakują i pachną :/ ale przepis ogólnie to spoko :)


  • 0

#4 Torpedax

Torpedax

    Początkujący Forumowicz

  • Użytkownicy
  • PipPip
  • 274 postów
  • MiastoWarszawa

Napisano 10 październik 2016 - 10:25

Wygląda całkiem nieźle. Ciekawi mnie, czy takie pesto pasowałoby na przykład do domowej tortilli z kurczakiem i warzywami. Myślę, że oba rozwiązania warte są wypróbowania.


  • 0




Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych

Właściciele oraz administratorzy Forum-Sportu.pl - nie ponoszą odpowiedzialności za treści publikowane na portalu przez użytkowników.