Skocz do zawartości

Witamy Cię na Forum-Sportu.pl!

Dołącz do Nas by uzyskać dostęp do Wszystkich funkcji Naszego forum. Dzięki temu będziesz mógł pisać posty, pytać Naszych specjalistów i brać udział w Naszych konkursach. Proces rejestracji trwa chwilę i jest całkowicie darmowy! ( rejestracja ) Jeśli posiadasz już konto na Facebooku, możesz się zalogować bez rejestracji ( logowanie przez Facebook)

Forum jest obecnie w fazie testów prosimy zgłaszać administracji wszystkie znalezione błędy...

prośba o radę

6 odpowiedzi w tym temacie

#1 poniekomtak

Świeżak

• Użytkownicy
  • Pip
  • 3 postów

Napisano 12 listopad 2008 - 08:07

Witam miałbym do was małą prośbę :)
Jestem w chwili obecnej na studiach i nie mam niestety czasu na spożywanie 6 posiłków dziennie (podczas wakacji to robiłem i przybrałem jakies 5kg masy) :( chciałbym się wspomóc jakimś gainerem, który pomógłby mi w uzyskaniu troszkę większej masy ciała. W ciągu jednego miesiąca schudłem jakieś 3kg jedząc pokarm bogaty w białka i węglowodany. Jednak widocznie jest to zbyt mało. Mam ektomorficzną budowę ciała więc z tego co zdążyłem się dowiedzieć moje zapotrzebowanie na wartości odżywcze jest dosyć duże. Przy 178cm wzrostu na chwilę obecną ważę około 65kg. Jestem osobą raczej dość wysportowaną. Chciałbym uzyskać masę około 72 kg. Ćwiczę 3 razy w tygodniu jednak są to ćwiczenia w domu bez specjalistycznego sprzętu. Dysponuje jedynie hantelkiem 13kg więc z ćwiczeniami na biceps i triceps jakoś sobie radzę. Oczywiście zamierzam to zmienić jeśli pozwoli mi na to czas i zapisać się na jakąś siłownię. Czy na chwilę obecną moglibyście mi poradzić jakiś gainer, który mógłby uzupełnić moją dietę? Przykładowo podam że w ciągu dnia zjadam:
płatki owsiane z owocami, pieczywo razowe
kurczaka z ryżem/makaron itp. ,
3 jajka, od czasu do czasu rybę
twaróg
i podobne tego rodzaju produkty,

wiem że to za mało dlatego chciałbym użyć gainera co wy na to?
w oko wpadł mi monster mass z biogenixa oraz olimp mct, proszę o radę i z góry przepraszam jeśli były podobne topiki, jednak chciałbym się czegoś dowiedzieć konkretnie dla mojej osoby ;) Podkreślam że jestem ektomorfikiem bo ponoć to ma istotny wpływ jeśli chodzi o wybór odpowiednich suplementów.
Pozdrawiam i dziękuje za odpowiedzi

Doradca Forum Sportu

• Ekspert
W większości przypadków polecamy:
OPTIMUM HEALTH Ultimate Whey Protein 2,27 Kg CENA: 135 zł
Minus Rabat dla Użytkowników F-S (6%)
MVP Incredible Bulk 7,25 Kg CENA: 219 zł
SAN Tight Xtreme 80 kaps. CENA: 135 zł
sprawdź pozostałe Odżywki  Odżywki Białkowe  odżywki na masę

#2 spiderman

Początkujący Forumowicz

• Użytkownicy
  • PipPip
  • 236 postów
  • MiastoGDYNIA

Napisano 12 listopad 2008 - 01:37

Jedna hantelka tak sie składa, że można wszystkie mięśnie trenować. Wystarczy troche kretywności i można też po wszystkie grupy wyćwiczyć jeszcze do tego drązek i można dobry trening zrobić !
a z gainerów to kup sobie dużego mutant massa i ogień !!

#3 poniekomtak

Świeżak

• Użytkownicy
  • Pip
  • 3 postów

Napisano 12 listopad 2008 - 02:01

no tak z ćwiczeniami nie będzie problemu ale chodzi mi głównie o dosyć szybką przemianę materii ;)
dodam do tego że po dosyć dużych posiłkach także nie czuję się najedzony. Co najmniej po 20 min - 30min odczuwam już spory głód.

#4 spiderman

Początkujący Forumowicz

• Użytkownicy
  • PipPip
  • 236 postów
  • MiastoGDYNIA

Napisano 13 listopad 2008 - 09:41

to kup sobie mutantmassa i ogień !!

#5 poniekomtak

Świeżak

• Użytkownicy
  • Pip
  • 3 postów

Napisano 15 listopad 2008 - 09:48

hmm no okej dzięki za odpowiedź;) szkoda tylko że od jednego użytkownika ale myślę że przychylę się do twojej opinii.

#6 PeWu1988

Świeżak

• Użytkownicy
  • Pip
  • 41 postów
  • Miastołódź

Napisano 03 grudzień 2011 - 03:12

ja mam 176cm i w okresie kiedy cwicze 58 kg a kiedy nie cwicze 60kg :P (wiec jeszcze gorzej niz Ty) niestety nie mam diety i nigdy nie mialem. Nigdy nie bralem gainerow tylko bialko aminy cos przed treningowego moze nam ektomorficzą ;) kiepsko sie nabiera masy ciala ale rzezba jak szybko wchodzi ;) nawet kiedy robisz cwiczenia na mase (wiec cos tam rosnie do tego zezba idzie) :) kiedys koszulki nie zdejmowalem jeszcze 5 lata tamu a od 5 lat cwicze z przerwami lacznie odejmujac przerwy bedzie kolo 2 i pol roku starzu i powiem Ci ze to wystarczylo kaloryfer fest jest :) wsystkie siegna widac zezba miodzio zero tluszczu ;) na basenie to sie zamna dziwczyny ogladaja :) a mowie Ci 5 lat temu koszulki nie zdejmowalem bo wstyd :) i jak narazie nawet nie mysle o gainerach ;) najleprze jest ze dopuki masz koszulke kazdy mysli ale suchar bo jestem suchar :P ale jak zdejme to ale ty jestes wyrobiony ale brzucho rzezba itp szok ;D

#7 Gość_mrstrinki_*

• Guests

Napisano 24 grudzień 2011 - 04:28

Mutant Mass owszem posiada najlepszy skład wśród najpopularniejszych gainerów na świecie, ale jak to mówią - nikt i nic nie jest zastąpione Dołączona grafika
Ps.mnie troszke po nim zalało (dla ciebi bedzie git) ;) podziel sobie na mniejsze dawki i wal po posiłkach :P

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych

Właściciele oraz administratorzy Forum-Sportu.pl - nie ponoszą odpowiedzialności za treści publikowane na portalu przez użytkowników.

d