Skocz do zawartości

Witamy Cię na Forum-Sportu.pl!

Dołącz do Nas by uzyskać dostęp do Wszystkich funkcji Naszego forum. Dzięki temu będziesz mógł pisać posty, pytać Naszych specjalistów i brać udział w Naszych konkursach. Proces rejestracji trwa chwilę i jest całkowicie darmowy! ( rejestracja ) Jeśli posiadasz już konto na Facebooku, możesz się zalogować bez rejestracji ( logowanie przez Facebook)

Forum jest obecnie w fazie testów prosimy zgłaszać administracji wszystkie znalezione błędy...

koktajl BY Mariusz

Brak odpowiedzi do tego tematu

#1 mariusz

Obyty Użytkownik

• Użytkownicy
  • PipPipPip
  • 703 postów
  • Miastookolice Raciborza ( slask )

Napisano 29 lipiec 2007 - 07:02

Podaje przepis na mój własny koktajl który nie dawno wymyśliłem , według mnie będzie on idealny na kolacje ponieważ białko zawarte w nim posiada rożne frankcjie przyswajalności .
Do jego sporządzenia będą potrzebne nastempujace rzeczy takie jak :

Słodzik ( tableteczki co jedna tabletka zastępuje jedna łyżeczkę cukru i ma 0,2 kcal a łyżka cukru dla porównania ma 20 kcal )

Ser twarogowy ( nie muszę tlumaczyc co to jest ??:lol: )

Białko wpc 80 ostrowia ( tez każdemu wiadomo co to jest za białko - ja mam bananowe i wyśmienicie sie prezentuje w tym zestawieniu )

Mleko ( najlepiej 0.5 % )

A proporcje są nastempujace :

4 słodziki

200 ml mleka

20 g białka ostrowia

100 g twarogu

Technika wykonania :

Dajesz pól kostki twarogu do kompotierki , rozdrabniasz go , wlewasz ze 100 ml mleka żeby był nim zakryty , dajesz pokruszone 4 słodziki i wsypujesz 20 gram ostrowi i pomału mieszasz cala zawartość aż widzisz ze jest w miarę rozmieszane - ja to mieszam widelcem , głównie chodzi o ostrowie później wlewasz cala zawartość do szejkera oraz reszte mleka i trzęsiesz az sie wymiesza - coś 20 sekund . I w takiej kolejności pozbywasz sie uporczywej pijany z ostrowi .

Ilosc bialka ostrowia mozna zwiekszyc wedlug wlasnych potrzeb jezeli one sa wieksze tak samo twarogu ale jezeli chce sie je zwiekszyc zaleca sie wieksza ilosc mleka i slodzikow :)

zawartosc bialka wegli tluszczy wyglada nastempujaco :

B= 42g W=14,5g T=3g

Przepis BY MARIUSZ

Doradca Forum Sportu

• Ekspert
W większości przypadków polecamy:
OPTIMUM HEALTH Ultimate Whey Protein 2,27 Kg CENA: 135 zł
Minus Rabat dla Użytkowników F-S (6%)
MVP Incredible Bulk 7,25 Kg CENA: 219 zł
SAN Tight Xtreme 80 kaps. CENA: 135 zł
sprawdź pozostałe Odżywki  Odżywki Białkowe  odżywki na masę

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych

Właściciele oraz administratorzy Forum-Sportu.pl - nie ponoszą odpowiedzialności za treści publikowane na portalu przez użytkowników.

d